Mi az a HírJegyzék?

A HírJegyzék magára mintegy egyesült hírlista szolgáltatásként hivatkozik. Az oldalt megtekintve gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a népszerűbb oldalakat, legyen az bal- vagy jobboldali, bárki szerint ellenzéki, kormánypárti vagy független, egy helyre tereli. Van már ilyen, ez a része nem is különleges a dolognak.

A HírJegyzék szolgáltatásában van néhány különlegesség az olyanokon túl is, mint a weboldal által kínált chatfelület (“szabad chat”). Az egyik ilyen például a hírek népszerűség szerinti sorbarendezése. Személyes véleményem szerint nagyon sokat segíthet ez azoknak, akik csak az egyik oldal véleményét olvassák, hiszen itt válogatás nélkül, csak és kizárólag a népszerűsége alapján lát valaki cikkeket. Ezen túlmenően pedig elképesztően jó, hogy a hírekből nem nagyon van ismétlés. Ha egy cikkre rákattintunk, látjuk alatta a hasonló cikkeket, valahogy így:

Egy kép a HírJegyzék oldalról

Különösen jó, amikor egy 444 cikk mellé odarak egy 888 vagy origo cikket, hiszen így egyszerűen láthatjuk mindkét oldal véleményét. Tehát az oldal valahogyan megtalálja a többi híroldalon ugyanazt a cikket, és a listában csak egyszer mutatja, de a listában kiválasztva egy hírt látjuk a többi híroldal cikkét is róla. Emellett pedig minden cikk kommentelhető és reakciókat is lehet rá rakni.

Alapvetően úgy gondolom, hogy a HírJegyzék egy kitűnő kezdeményezés, hiszen a mai megosztott sajtónál egy próbálkozás az olvasótábor összehozására, másrészt pedig akinek kevés ideje van híreket olvasni, itt egyből látja több híroldal legnépszerűbb cikkeit egybegyűjtve.