Webkamerás random beszélgetés – RanCall

Éppen a napokban indult el a RanCall, ami, ahogy a weboldal hirdeti, szóban és videóval való beszélgetésre ad lehetőséget. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a rendszer egy véletlenszerű emberrel összedob, aki szintén partnert keres.

RanCall főoldal
A beszélgetés indításához a partner keresése gombra kell nyomni.

Ezután ha szerencsénk van, másodperceken belül partnert találunk.

RanCall partnerkeresés
RanCall partnerkeresés

Ha megtalálta a partnert, egyből be is jön a chat, ahol a rendszer egy üzenettel jelzi, hogy elkezdhető a beszélgetés.

RanCall chat
RanCall chat

A chatfelület egyszerű, letisztult. A kamera helyén négy gomb van, sorban felhasználó, szem, mikrofon, kamera. A felhasználó ikonnal elrejthetjük a saját kameránk képét magunktól (ettől a partner láthatja, ha be van kapcsolva), a szem ikonnal bekapcsolhatjuk a partnerünk képét. Ez egy hasznos funkció, hogy ne lássunk 18+ tartalmat kéretlenül, meg még néhány egyéb esetben. A mikrofon és a videó gomb arra való, hogy a saját mikrofonunkat és kameránkat bekapcsoljuk. Az oldal arra is lehetőséget ad, hogy csak szóban beszélgessünk (sőt, csak írásban is lehet, de az oldal lényege a szóban és/vagy videóval való beszélgetés).

A fogaskerék ikonra kattintva befejezhetjük a beszélgetést. Teszteltük, ha a weboldalt újratöltjük, a beszélgetés nem szakad meg, csak ha valamelyik fél bezárja a beszélgetést. A kamerás funkciók jól működnek, érdemes kipróbálni. Külön pozitívum, hogy a partner kameráját külön engedélyezni kell, ez valóban sok kellemetlenségtől megóv.

Összességében a weboldal egyszerűen használható, gyors, letisztult. Sokat segítenek az oldalon található cikkek, amik bemutatják például azt, hogyan lehet visszatérni egy beszélgetéshez.